Истражи ја уникатната архитектура на Крушево

Истражи ја уникатната архитектура на Крушево

Unique Architecture Krusevo
Unique architecture Krusevo
Unique Architecture Krusevo
Unique Architecture Krusevo
Unique Architecture Krusevo

Многу куќи во Крушево дури и денес ја зачувале уникатната архитектура во која преовладува сината боја. Се верува дека доминантната сина боја е наследство на крушевските печалбари во Грција. Исто така, во некои домови преовладува жолтата боја за што се верува дека е наследство напечалбатите во Романија. 

Unique Architecture Krusevo

Сепак, некои куќи иако се изградени во 19-ти век го промениле изгледот под влијание на печалбарите. 

Уникатната инфраструктура сведочи за богатото наследство на крушевчани. Иако има само неколку куќи со уникатниот изглед, овие домови се симбол на наследството на Крушево и блискоста што овој град ја има со својата историја.