Македонско и Унгарско пред Светско параглајдинг првенство

Македонско и Унгарско пред Светско параглајдинг првенство

Macedonian and Hungarian Open Krusevo 2018
Macedonian and Hungarian Open Krusevo 2018
Macedonian and Hungarian Open Krusevo 2018
Macedonian and Hungarian Open Krusevo 2018
Macedonian and Hungarian Open Krusevo 2018
Macedonian and Hungarian Open Krusevo 2018
Macedonian and Hungarian Open Krusevo 2018
Macedonian and Hungarian Open Krusevo 2018
Macedonian and Hungarian Open Krusevo 2018
Macedonian and Hungarian Open Krusevo 2018
Macedonian and Hungarian Open Krusevo 2018

Македонското и Унгарско параглајдинг првенство дел од пред Светските првенства 2018 се одржа во Крушево од 5-ти до 11-ти август со 134 учесници. Дополнително, во исто време на полетувалиштето на Мечкин Камен имаше уште стотина рекреативни параглајдеристи кои го исполнуваа небото со различни бои. 

Од недела, 26-ти август, започнува Нордик опен.