Европско и Светско првенство во змејарство

Започнува на
Завршува на
European Gliding Championship

Европското првенство во змејарство класа 1 и Светското првенство класа 5 започнуваат на 8-ми јули 2018 во Крушево. Официјалното отворање е на 9-ти јули во градскиот парк во Крушево каде што ќе настапи македонскиот бенд Фолтин.

Првенствата завршуваат на 21-ви јули. 

Овие настани ги организираат македонската и меѓународната водухопловна федерација и општина Крушево, а како поддржувачи се јавуваат многу компании. T