ФИС Ролер ски куп Тоше Проески

Започнува на
Завршува на
Fis

Овогодинешниот меѓународен натпревар во нордиско скијање ФИС Ролер ски куп Тоше Проески ќе трае 3 дена со 3 трки од 23-ти до 25-ти август.

Традиционално, настанот содржи 2 трки, во сабота и недела, но оваа година настанот ќе заппочне со трка уште во петок.

Настанот се организира во чест на македонскиот пејач Тоше Проески и е поддржан од Скијачката федерација, Министерство за внатрешни работи, општина Крушево и приватни компании.