Дева - во чест на новото раѓање

Започнува на
Завршува на
Deva 2019
deva 2019

На 5-ти јануари со почеток во 18 часот на градскиот плоштад во Крушево ќе се одржи настанот „Дева - во чест на новото раѓање“ во организација на Локален младински совет и Средношколската заедница при СОУ „Наум Наумовски Борче“, Крушево.

Празникот Дева се празнува единствено во Крушево и Витлеем, Израел и го најавува Христовото раѓање.

На овој настан крушевчани гледаат повеќе како уште еден настан од областа на културата кој претставувам уште една причини голем број на туристи да го посетуваат Крушево.