Еврофест - Чествување за незаборав на Тоше 2018

Започнува на
Завршува на
Evrofest

Првата вечер од 22-то издание на меѓународниот фестивал Еврофест ќе се одржи на градскиот плоштад во Крушево со почеток во 17:30, во петок, 28 ептември. На овој фестивал ќе настапат победниците од европските фестивали и сите ќе пеат во чест на Тоше Проески.

Претходно организаторите и настапувачите ќе положат цвеќе на гробот на Тоше и ќе засадат неколку дрвца во околината на манастирот Св. Преображение.

Втората вечер од овој фестивал ќе се одржи во Дом на АРМ во Скопје.