Изложба: Споменици на револуцијата

Започнува на
Завршува на
Гевгелија
Куманово
Осјек
Отешево
Плузине

Во четврток во 20:30 часот ќе биде отворена изложбата на слободниот уметник и музичар Марко Кројач под наслов „Споменици на револуцијата, а ќе биде затворена наредниот дена во 15 часот.

Кројач е уметник кој повеќе од 15 години ги документира спомениците на Народно ослободителната борба (НОБ) на територијата на бивша Југославија. 

Покрај Крушево свои изложби Кројач има во Штип, Кочани, Прилеп, Битола, Струга.