Крушево опен, натпревар во змајарство

Започнува на
Завршува на
Krusevo Open Hang Gliding
Krusevo Open Hang Gliding

Од 26-ти до 31-ви август на полетувалиштето на Мечкин Камен во Крушево ќе се одржи Крушев Опен, меѓународно првенство во змајарство.

Подетални информации за првенството можат да се најдат на Фејсбук настанот на следниот линк:

https://www.facebook.com/krusevoopen/

Дополнително, овие пролет и лето ќе се одржат неколку меѓународни натпревари почнувајќи од месец мај со Пролетниот куп, па Светското првенство во параглајдерство и завршувајќи во септември.