Одбележување на денот на ослободување на Крушево - 8 септември

Започнува на
Завршува на
Musica
Kristina Arnaudova
Arnaudova
Arnaudova

Како и минатата година така и оваа ќе се одржи настан со кој општина Крушево ќе го одбележи ослободувањето на Крушево. Настанот ќе се одржи на 8-ми септември и ќе опфати неколку настани, а оваа година настанот е поддржан од Еурофарм аптеки:

Утрото на 8-ми септември ќе се одржи традиционалната планинарска тура од манастирот Св. Преображение до планинскиот врв Мусица, а во вечерните часови ќе настапи македонската пејачка Кристина Арнаудова.

Минатата година на овој настан настапија групата „Шербет“ и ди џеј Марио Еди.