Водици 2019 во Крушево

Започнува на
Завршува на
Vodici 2019

На 19.01.2019 на Крушевско езеро со почеток во 11:00ч. ќе се одржи дел од чествувањето на големиот христијански празник Богојавление Водици.

Поворката по повод празникот ќе започне во 10:30ч. од црквите Св. Никола и Св. Пресвета Богородица.

Положувањето на крстот во водите на Крушевско езеро ќе се одржи во 11:00ч.