Ултрамаратон во чест на Тоше

Започнува на
Завршува на
Maraton vo cest na Tose
Maraton vo cest na tose

Како и секоја година така и оваа на 16-ти октомври на Гумење во Крушево ќе ги пречекаме учесниците во маратонот од Нова Градишка до Крушево во чест на Тоше Проески.

Пречекот ќе биде околу пладне кога се очекува да пристигне караванот со маратонци.

Овој ултрамаратон се одржува неколку години по смртта на Тоше, кој на 16-ти окотмври 2007 година несреќно го загуби животот на автопатот близу Нова Градишка.