Ски центар Крушево

Ски центар Крушево

Stanic
Stanic
Stanic
Stanic
Stanic
Stanic
Stanic

Ски центарот Крушево e едно од најпопуларните места за скијање и, генерално, за зимски туризам во Македонија. Дел од ски центарот е местото викано Станич каде што се наоѓаат неколку скијачки стази за аматери заедно со два ски лифта.

Настрана од овие стази за скијање под жичарницата поминува уште една стаза во должина од 618 метри која се смета дека е наменета повеќе за професионалци.

Горе на Станич има два ресторани - Скаут и Шапе, кои нудат многу пијалоци и видови на храна.

Билетите за жичарницата и ски лифтовите изнесуваат 150 денари во два правци, 500 денари дневен билет за скијање и 350 полудневен.

Ски центарот можете да го контактирате на следниот начин:

+389 75 841 253 - Мишко Христоски

info@vilagora.com

Video URL

41.370262, 21.23609