Политика на приватност

Политика на приватност

Оваа објава ги опфаќа информациите кои се предмет на Македонскиот закон за заштита на приватноста. Пресретнувањето и на потребите и очекувањата на нашители посетители отсекогаш бил наш највисок приоритети, а тоа вклучува заштита на приватноста. Ја подготвивме оваа објава за приватноста за да го опишеме нашиот пристап за исполнување на седумте принципи на безбедноста утврдени од македонската држава. Објавата се однесува на кој било хотел или единица кои се дел од компанијата АД Монтана Бизнис. 

АД Монтана бизнис е усогласена со Македонскиот закон за Заштита на приватноста во однос на собирање, употреба и чување на личните податоци на нашите посетители. 

Видови на информации кои ги собираме се следните: 

 • Вашето име, и мејл адреса, телефонски број, име на компанијата, земјата во која што се наоѓа бизнисот и пораката што ја испраќате до нас во објаснување на проблемите; 
 • Секоја информација потребна за да се исполната посебни барање;
 • Контакт и други важни детали за вработените на корпоративно сметководство и продавачи и друи поединци со кои соработуваме. 

Можеме да ги собираме овие информации на различни начини, вклучувајќи директно од вас, од лиценцата, од трети страни со кои соработуваме. Понекогаш ќе бидете повикани да дадете лични информации за други. Во такви случаи ние се потпираме на вас во добивањето согласност од тие трети лица за отстапување на информации кои ќе ги користиме во согласност со оваа Објава. 

Како ги користиме личните податоци

Личните податоци може да ги користиме на различни начини, вклучувајќи личен контакт, преку нашите веб страници, преку и мејл и комуникација и преку трети страни како бизнис партнери кои можат да бидат вклучени во создавање на можности. Ги користиме личните податоци за намерите кои ви ги прикажавме или на начин на кој дозволува законот. Генерално користиме лични податоци во за: 

 • Да ја обезбедиме услугата која ја барате,
 • Периодично да ви испраќаме истражувања за впечатокот на клиентите, истражување на пазараот или осигурување на квалитетот, 
 • Услужување на вашата сметка и параметри на услугите;
 • Испраќање на производи, информации или снабдување на нашите клиенти со услуги;
 • Разбирање на вашите и потребите на клиентите;
 • Дознавање повеќе за нашите пазари и унапредување на нашите производи и услуги;
 • Усогласеност со регулаторните и законските обврски;
 • Заштита на правата и сопственоста.

Мобилна апликација

Можете да пристапите до hotelbits.io од мобилна апликација за да го пребарате нашиот портал. Не се задржуваат приватни податоци за оваа услуга.   

Објавување на лични податоци

Вашите податоци можат да бидат доставени до служните за заштита на личните податоци по официјално барање. 

Колачиња и IP адреси

АД Монтана Бизнис и наши маркетинг партнери од трета страна може да користи колажиња, невидливи пиксели, локално споделувани предмети и (лични колачиња) и веб  светла за задржување на информации за корисници на порталот. Колачињата се мали текстуални документи кои се позиционирани на компјутер или мобилен кога посетувате веб страна или апликација. Нашиот портал може автоматски да добива и чува некои информации базирани на прилагодувањата при пребарувањето, кои може да ги вклучуваат вашите тип на пребарувач и оперативен систем, посетените веб страници, IP адреси или препознавачи на уникатни апарати поврзани со мобилни и посетени веб сајтови пред или после посетата на на нашите веб сајта. 

Може да го прилагодите вашиот компјутер да ве предупредува секогаш кога колаче е испратено до вас или деактивирање на колачињата (со исклучок на Flash колачињата) преку вашиот пребарувач. Проверете го менито за помош на пребарувачот или вградена мобилна апликација за да дознаете како да го направите тоа. Некои мобилни апарати чуваат колачиња не само во области поврзани со пребарувачот, но и во делови од апликацијата кои не се контролираат преку прилагодувањата на пребарувачот. Погледнете во прилагодувањата на апликацијата на мобилниот апарат за да дознаета како да се справувате и бришете колачиња кои можат да се зачуваат во овие или други делови. Ако не прифаќате колачиња некои карактеристики, услуги или активности кои се достапни на нашите вебсајт може да бидат под негативно влијание и може да бидете оневозможени за да спроведете одредени трансакции, функционирање и пристап до одредена содржина. 

Ги употребуваме следниве видови на колачиња на нашите вебсајтови и апликации: 

 • Колачиња за сесијата кои автоматски се бришат штом го затворите пребарувачот, 
 • Барање на HTTP информации за вебсајтот да фунцкионира и да ја персонализираме содржината што вие ја претставуваме, подобри да разбереме како посетителите го користат вебсајтот и како подобро да ги адресираме вашите потреби, 
 • Преку процесот на онлајн резервирање за да се запомнат податоци во хотелските пребарувања, резервација на соби и исполнување на резервацијата, 
 • Мерење на посетите на различни страни на нашиот вебсајт кој ќе ни помогне да ги персонализираме информациите и лесно достапни, 
 • Обезбедување функционалност како онлајн резервации и други функционалности за коу веруваме дека можат да бидат интересни за вас, 
 • Следење на фидбекот од клиентите за реклами и содржина на вебсајтот, 
 • Одредување на способноста на пребарувачот за добивање на ХТМЛ мејл пораки за да се одреди соодветен формат за вие да примате и читате мејлови, 
 • Информација за тоа колку корисници отвораат мејл адреси и дозволуваат на провајдерот на услуги да собира статистики за мејл кампања, 
 • Објавување реклами низ рекламна технологија од трета страна кога го посетувате нашиот вебсајт и сајтови на кои се рекламираме. Во процесот на објавување на реклами постојани и уникатни колачиња, гифови можат да бидат поставени компјутерот или миблниот апарат од страна на нашите рекламен провајдер за да ни помогне во менаџирањето на нашите онлајни реклами и кои ќе препознаваат посета на сајтот. Тоа ќе ни помогне кои банери привлекуваат посетители и следење дали е направена резервација. Информациите кои ги собираме на овој начин не персонализиран и се употребува за создавање на профил кој овозможува провајдер на реклами да доставува реклами до вас и вашите интереси.

AD Montana Biznis и давателите на услуги од трети страни употребуваат веб бикони и пиксел тагови за: 

 • Следење на фидбекот на рекламите и содржината на вебсајтот, 
 • Процена на способноста на корисниците да примаат ХТМЛ пораки и информација за колку корисници отвараат и мејл и дозволуваат нашиот давател на услуги да не снабдува со статистика за и мејл кампања, и 
 • дозвола за подобтро таргетирање на интераткивен маркетинг, подобрување поддршка на корисниците и подобра функционалност на сајтот и понуди и промоција кои би биле од интерес за вас. 

If you would like to know more about cookies, including flash cookies/local storage devices, the following websites provide useful information:

 • www.allaboutcookies.org
 • www.youronlinechoices.eu
 • http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html

Do Not Track Signals:

Some web browsers offer a "Do Not Track" ("DNT") signal that is a HTTP header field indicating your preference regarding tracking or cross-site user tracking. We currently do not recognize DNT signals; however, as stated above, we do allow you to exercise some choice in the information collected by adjusting your browser’s cookie settings. As stated above, we also work with third parties that use tracking technologies on our Web sites in order to provide tailored advertisements on our behalf and on behalf of other advertisers across the Internet. These companies may collect information about your activity on our sites and your interaction with our advertising and other communications, and use this information to determine which ads you see on third party websites and applications. If you wish for more information about this practice and to understand your options, please visit http://www.aboutads.info.

Children's Privacy

Our Websites are not intended for children and we do not knowingly solicit or collect personal information from children. If we are notified or discover that a child under the age of 13 has submitted personal information to any of our Websites, we will take reasonable steps to delete the information.

If you nevertheless believe that your child has provided us with their personal information and you need to let us know to delete it and/or request that no further personal information about your child is collected or you have any questions or privacy concerns please email the Privacy department at info@montanapalace.com or send a letter to:

AD Montana Biznis

Ul. Pitu Guli bb

7550 Krusevo

R. Macedonia

Marketing Communications

Our intention is that you should only receive email communications that will be useful to you and that you want to receive, so we provide you the ability to define and modify your mailing preferences online at any time including unsubscribing from all marketing communications, offers and promotions and research surveys.

You can unsubscribe from any of our email programs by visiting the unsubscribe page or by following the instructions in relation to opting out of future emails in any email you receive from us.

Security of Personal Information

We treat the personal information you provide to us as confidential and take reasonable steps, including standard industry safeguards to protection your personal information from accidental deletion or loss and unauthorized access, disclosure or modification. When you submit personal information to us via our Websites, it is transferred over a Secured Sockets Layer (SSL) connection, provided you are using a SSL enabled browser or device.