Факти за Крушево

Факти за Крушево

Име: Крушево

Држава: Република Македонија

Популација: 5,330 жители

Временска зона: Европа/Скопје (UTC +1)

Летно сметање на времето: +1 час (летно време)

Клима: Крушево има мека континентална клима. Просечната летна температура е 15.8ºC / 60 ºF, а просечната зимска температура е -2.8ºC/27 ºF. Просечната годишна температура е 8º C/46 ºF.

Маркација на патеки: Црвено - бела боја на дрвја и камења. 

Вода: Водата од чешма може да се пие во Крушево.

Телефонски префикс: 048 ххх ххх

Поштенски број: 7550