Галоски – синоним за скромност и нескротлива амбиција

Галоски – синоним за скромност и нескротлива амбиција

Galoski
Galoski
Galoski

Кога скромноста и нескротливата амбиција ќе се спојат добивате успешна личност со голем потенцијал да ги надмине сите бариери кои за колегите од иста професија се чинат непобедливи.

На 9-ти август во Крушево гостуваше Галоски кој по две години пауза повторно со свој сет доаѓа во Крушево. По When in Krusevo 2017, кога последен пат настапи овде,  кариерата на Галоски тргна со светлосна брзина нагоре. Сите ние што го следиме на „Инстаграм“ и „Фејсбук“ забележувавме како закажува и одржува настапи во Јапонија, Сингапур, Кина, цела Европа, а Балканот одамна го запознал овој диџеј.

Ги следевме социјалните мрежи и пратевме како отскокнува од другите, како граби кон успехот, како настапува рамо до рамо со познати светски ди џеи и, генерално, музички артисти. Галоски започна да гради интернационална кариера и од ден во ден, од настап до настап изгледа како да ги надминува сите пречки.

Пред настапот во Крушево, во рамки на Манифестацијата НКС „Десет дена Крушевска Република“, имав прилика да разговарам со ди џејот од Тетово. Впечатокот што ми го остави е токму оној од почетокот на текстот – скромност и огромна амбиција која денес резултира со постојани настапи од кои мнозинството надвор од државата.

Од една страна, со неговата скромност и комуникативност покажува дека знае да се носи со успехот што го постигнал и дека, истовремено, не залутал во некој друг свет заради славата. Од друга страна, неговата амбиција прикажана во многу детали во разговорот што го имавме за мене претставува мотив да ги срушам сите пречки кои ги имам пред сево главата, а потоа и во реалноста. Инспирирајќи се од неговите амбиција и скромност јас го научив рецептот за успех и тој краток неформален разговор ми помогна во себе да развијам нова и, верувам, поефикасна стратегија на патот кон успехот.

Галоски минатата година посетил 40 земји, а денес продолжува да напредува и да го жртвува својот социјален живот затоа што знае дека светлата иднина е пред него, а патот до успехот веќе го чекори.

Навистина ми беше драго што те запознав, Александар, фала ти за мотивот кој ми го даде. 

Пишува: Сотир Габелоски