January 2019

Сеќавање на Тоше, фановите ги пееја неговите безвременски песни

TOse Proeski

Одбележувањето на годишнината од раѓањето на Тоше Проески беше исполнет со песните на Тоше интерепретирани од млади пејачи од Крушево и пријателката на Тоше Елена Ристеска.

Настанот се одржа на 25-ти јануари 2019 во спомен куќата „Тодор Проески“ во Крушево и ги собра фановите на Тоше од Македонија, Бугарија, Словенија, Србија и други.

Во видеото подолу можете да погледнете извадоци од настанот и да ја почувствувате атмосферата.

Крушевска зимска разгледница (20.01.2019)

Biljana Puleska

Најновата разгледница од Крушево е пред вас.

Измина една прекрасна седмица во Крушево во која викендот им овозможи бескрајно задоволство на посетителите и крушевчани. Сонце, снег, топол чај и скијање на Станич. Низ улиците на градот - мирис на вкусната традиционална храна и кафе муабет.

Дел од оваа разгледница се следниве наши поддржувачи: Билјана Пулеска, Драга Ставреска, Емилија Андрееска, Филип Ристески, Михајло Фити, Наум прешоски, Софија Мандилоска, Даница Тироска, Томе Христоски.

Испраќајте ги вашите фотографии од Крушево:

vikendvokrusevo@yahoo.com

Зимска разгледница од Крушево (22.01.2019)

Draga Stavreska
Ја презентираме најновата зимска разгледница од Крушево со фотографии од фановите на Викенд во Крушево Дел од најновата разгледница се Горан Георгиевски, Љубица Трајкоска, Наум прешоски, Драга ставреска, Стефо Јанкулоски, Томе Христоски и Сотир Габелоски. Покрај снежните пејсажи од Крушево, во оваа објава ќе најдете фотографии од атмосферата за големиот христијански празник Богојавление Водици, што се одржува на Крушевско езеро. Продолжете да ни ги испраќате фотографиите за разгледниците на Викенд во Крушево и Krushevo.com vikendvokrusevo@yahoo.com vikendvokrusevo@gmail.com

Зимска разгледница од Крушево (14.01.2019)

Biljana Puleska

Снегот во Крушево носи неисцрпни погледи и пејсажи кои се совршено „зграпчени“ од телефонските камери на нашите поддржувачи и обожаватели.

Во денешната Разгледница објавуваме фотографии од ски центарот, природата околу Крушево, крушевската уникатна архитектура, историски места, погледи од локални кафулиња и хотели, улиците на градот, изгрејсонце и други.

Снежна викенд разгледница од Крушево

Grobno mesto Tose Proeski

Изминатиот продолжен викенд снегот во Крушево донесе многу пејсажи и погледи кои го одземаат здивот. Истовремено, крушевчани и надојдените посетители направија многу фотографии од Крушево и околината и со тоа ги документираа овие прекрасни денови во Крушево.

Во галеријата погоре можете да најдете фотографии од улиците во Крушево, гробното место на Тоше Проески, скијачките терени, детското одморалиште Бегова корија, шумските патеки, манастирот Св. Преображение и панорамски фотографии од повеќе агли на градот.

Пет впечатоци после една недела во Крушево

Krusevo
По мое мислење ретко се случува во пракса да ги доживееш возвишените очекувања за одредена работа. Нормално е за нашата прва средба со некое место или личност да ни’ фали нешто во споредба со сликите кои претходно не’ маѓепсале. Во Америка, на пример, вообичаено е да ги хиперболизирате добрите страни и да ги минимизирате впечатоците за лошите за да ја достигнете вашата поента. Прифатливо е, но до одреден степен, да користите грандиозна и преопширна реторика. Исто така, нормално е дека сите, вклучувајќи ги и Американците, брзо учат да ги менаџираат очекувањата.