Снежна викенд разгледница од Крушево

Снежна викенд разгледница од Крушево

Grobno mesto Tose Proeski
Iv Jovanova
Stanic - Kire Krsteski
Panorama - Marija Filipova
Gradski park - Mato Gjonda
Panorama - Natasa Papakoca
Panorama - Naum Presoski
Manastir Preobrazenie - Oksana Danailova
Begova korija - Petar Bogojevski
Panorama - Tiana Kostoska
Stanic - Voislav Trajkovski
Stanic - Milena Taleska
Panorama - Sotir Gabeloski
Hotel Panorama

Изминатиот продолжен викенд снегот во Крушево донесе многу пејсажи и погледи кои го одземаат здивот. Истовремено, крушевчани и надојдените посетители направија многу фотографии од Крушево и околината и со тоа ги документираа овие прекрасни денови во Крушево.

Во галеријата погоре можете да најдете фотографии од улиците во Крушево, гробното место на Тоше Проески, скијачките терени, детското одморалиште Бегова корија, шумските патеки, манастирот Св. Преображение и панорамски фотографии од повеќе агли на градот.

Дел од оваа зимска разгледница беа: Милена Талеска, Кире Крстески, Оксана Данаилова, Марија Филипова, Наташа Папакоча, Воислав Трајковски, Мато Ѓонда, Петар Богојевски, Наум Прешоски, Бојан Тодороски, Николоска Данче, Тиана Костоска, Ив Јованова и Сотир Габелоски.

Фотографиите се одбрани од тимот на Викенд во Крушево (https://www.facebook.com/WeekendInKrusevo/)

Оваа активност за промоција на Крушево ќе продолжи и понатаму. Викенд во Крушево и krushevo.com ги повикуваат сите да ги споделуваат фотографиите со нас за истите да бидат објавени и да допрат до повеќе луѓе во Македонија.

Адреси за испраќање:

vikendvokrusevo@yahoo.com

vikendvokrusevo@gmail.com

Sotirgabeloski@yahoo.com