Сеќавање на Тоше, фановите ги пееја неговите безвременски песни

Сеќавање на Тоше, фановите ги пееја неговите безвременски песни

TOse Proeski
Baner

Одбележувањето на годишнината од раѓањето на Тоше Проески беше исполнет со песните на Тоше интерепретирани од млади пејачи од Крушево и пријателката на Тоше Елена Ристеска.

Настанот се одржа на 25-ти јануари 2019 во спомен куќата „Тодор Проески“ во Крушево и ги собра фановите на Тоше од Македонија, Бугарија, Словенија, Србија и други.

Во видеото подолу можете да погледнете извадоци од настанот и да ја почувствувате атмосферата.