When in Krusevo 2018

Започнува на
Завршува на
Mrdni so prst - When in Krusevo
Nikola Martinoski - When in Krusevo
Memorial House Todor Proeski - When in Krusevo
MTB Tura - When in Krusevo
Paraglajding - When in Krusevo
Zabava - When in Krusevo

Оваа година When in Krusevo се одржува по втор пат со почеток на 29 јуни и ќе трае до 1-ви јули. Дел од овој настан се планинарски и велосипедски тури, параглајдинг и она што е ново годинава се кајак и СУП турите на Крушевско езеро. 

Организаторите веќе ја објавија агендата:

Петок

16:00-20:00 Пристигнување и поставување кампови

20:00-02:00 Забава на отворено и отворање на настанот

.

.

Сабота

09-10:00 Start Почеток на турите за планинарење, 10 и 20км

09-10:00 Почеток на турите за планински велосипедизам, 20 и 40км

15:00 Ручек за сите учесници

16:00 Цена со попуст за кајак и СУП тури на езерото за сите учесници

20:00 Гледање на натпревар од Светското первенство во фудбал на отворено

22-03:00 Забава на отворено

.

.

When in Krusevo, оваа година започнува на 29ти Јуни, а ќе трае до 1ви Јули. Вклучува тури во планински велосипедизам, планинарење, како и повластени цени за тандем параглајдинг, кајакарење и многу други активности!

Line-up за забавниот дел дополнително ќе биде објавен...

29 Јуни 2018, петок

---------------------------------------------------------

16:00-20:00 пристигнување и пријавување на учесниците во Крушево, поставување на шатори на Крушевското Езеро, за секој учесник следува маичка и пакет на производи од спонзорите.

21:00 официјално отворање

21:30 забава на отворено

30 Јуни 2018, сабота ---------------------------------------------------------

08:00-09:00 почеток на турите во планински велосипедизам и планинарење,

- долга тура за планински велосипедизам 40км, - кратка тура за планински велосипедизам 20км,

- долга планинарска тура 20км, - кратка планинарска тура 10км,

Патеките за велосипедските тури ќе бидат облежани, за секоја тура се обезбедени водичи и освежителни пунктови на повеќе места.

15:00 заеднички ручек обезбеден за сите учесници на место кое ќе биде дополнително објавено

13-19:00 кајак и SUP (stand up paddle board) тури на Крушевското Езеро со екстра поволни цени за сите учеснции, обезбедени од професионален тим 20:00 видео бим за гледање на меч од Светското првенство во фудбал на отворено 22:00 забава на отворено

01 Јули 2018, недела

---------------------------------------------------------

10:00-16:00 тандем параглајдинг на Мечкин Камен, екстра поволни цени за сите учеснции, летови изведени од најдобрите пилоти на Heli XC

10:00-18:00 обезбедени влезници за музеи во Крушево за секој учесник на фестивалот 13-

18:00 проекција на кратки домашни документни филмови

13-19:00 кајак и SUP (stand up paddle board) тури на Крушевското Езеро со екстра поволни цени за сите учеснции, обезбедени од професионален тим

19:00 дегустација на локална храна

20:00 видео бим за гледање на меч од Светското првенство во фудбал на отворено

22:00 забава на отворено и затворање на фестивалот

* Организаторот го задржува правото за промена на распоредот. Повеќе детали ќе бидат објавени на нашата веб страна.

Билетите за настанот се веќе во продажба и чинат само 400 денари, а можат да се набават на веб страницата на When in X:

https://www.wheninx.com/service/outdoor-festival-when-in-krusevo-2018

Следете ја Фејсбук фан страната на When in Krusevo и за скоро дознајте ги деталите за настанот.